Een duurzame uitkomst van jouw project

Project leiden zit in mijn bloed. Met een dijk aan ervaring weet ik iedere keer weer een vraagstuk van A naar B weet te brengen. Ik ben geen doorsnee projectleider. Ik ben iemand die vaak net even die andere aanpak heeft, aandacht heeft voor creatieve oplossingen, en in staat is om andere wegen te vinden als dat nodig is.


Als projectleider ben ik recht-door-zee, no-nonsense met het hart op de goede plek.

Mensen die met mij werken ervaren mij als een prettig persoon om mee samen te werken, een goede sparringpartner, iemand die leidt zonder dat als (te) sturend te ervaren. Ik heb oog voor de verschillende belangen zonder het geheel uit het oog te verliezen. Ik schakel makkelijk tussen vele, verschillende partijen en weet feilloos de essentie er uit te halen, zonder afbreuk te doen aan het gezamenlijk belang.

Ik sta voor kwaliteit. Wanneer het project af is, staat er ook écht iets.

Ik voel me thuis in zowel een profit, als een non-profit omgeving.

Vanuit onze ware natuur

Ik weet uit ervaring, dat als dát wat je volgt aansluit op je ware natuur, als het past bij een diepe behoefte, en bereidheid om betekenisvol te willen zijn, dat deuren zich openen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen. Om daarin te durven blijven geloven vraagt om dapper te zijn, om kracht te tonen, en soms ook gewoon te laten zien dat je het ook even niet weet.

Ik ben een pionier. Ik ben bereid om wegen te tonen die anders lijken, net even anders zijn dan de geijkte paden. Wegen die wellicht eerst nog weerstand oproepen, maar waarvan ik weet en voel dat het de juiste weg is. Wandel jij met me mee?

Jij en ik

De balans aangaan tussen samen en ik. Soms vraagt het om alleen vooruitlopen, gewoonweg omdat het op dat moment verstandig is om te doen. Even, met volle aandacht bij mijzelf, alle zintuigen open, en zien en ervaren wat er nodig is. Ik heb geleerd dat beide nodig is; ik en wij. Na alleen, volgt samen of andersom. Vanuit een sterk ontwikkeld intuïtief ‘ik’ kan een duurzaam ‘samen’ ontstaan.

Ik geloof in de kracht van samen. Samen versterkt het bewustzijn over wat we waardevol vinden, en de oplossingen die daarbij passen.

1 + 1 = 3.

Transformerend werken

We leven in een tijdperk van transformatie. Een tijd waarin we met velen lijdzaam toekijken naar wat er gaande is in de maatschappij, de wereld, de aarde. Waarin we met velen van ons voelen dat er verandering moét komen. Vanuit mijn hart wil ik daar graag een bijdrage aan leveren. We zijn tenslotte meer dan ons hoofd! Mensen leven steeds meer een geïsoleerd leven. Er is veel verdriet, armoede en daarmee stress en ziekte. Oplopende maatschappelijke kosten zijn daar het gevolg van. Er is werk aan de winkel! We moeten terug naar de basis, naar andere waarden. Waarden als vertrouwen, niet zelf- maar sámenredzaamheid en een betere en andere invulling van tijd en ruimte. Ik geloof in een natuurlijke samenleving, waar community voorop staat. Vanuit een pro coöperatieve gedachte en gezond competitie. Een omgeving waar iedereen mag zijn!

Wat levert mijn inzet jou op als organisatie?

Mijn werk als projectleider levert een waardevolle investering op voor jou als mens of jullie als organisatie.

  • Optimale workflow; ik optimaliseer HR-processen en zorg voor gestroomlijnde workflows.
  • Iedereen in zijn kracht; ik laat medewerkers ontdekken waar hun talent zit en hoe ze dit optimaal inzetten.
  • Onconventionele oplossing; ik werk toe naar die nét even andere oplossing, die jij nog niet zag. Ontstaan vanuit samen, door middel van een creatieve denkwijze, met een resultaat dat impact maakt.
  • Duurzaam resultaat; ik regel dat het resultaat stáát, en jij kunt er als organisatie een lange tijd mee vooruit.

Het proces

Stap 1. Het intakegesprek

Het proces begint met een grondige intake, waarbij ik de behoeften en doelstellingen van het project in kaart breng samen met de belanghebbenden binnen de organisatie.

Stap 2. Plan van Aanpak

Vervolgens stel ik een gedetailleerd plan van aanpak op en een strategie, waarin ik duidelijke doelen stel, mijlpalen identificeer en de benodigde middelen en tijd toewijzen om het project succesvol te voltooien.

Stap 3. Het projectteam

Ik stel in overleg met de organisatie een projectteam samen dat beschikt over de juiste vaardigheden en expertise om de gestelde doelen te bereiken, en zorg voor effectieve communicatie en samenwerking binnen het team.

Stap 4. Projectuitvoering

Gedurende de uitvoeringsfase leid ik het team met gedrevenheid en enthousiasme, waarbij ik de voortgang bewaak, eventuele obstakels benoem en oplossingen implementeer om het project op koers te houden.

Stap 5. Monitoring en evaluatie

Ik houd voortdurend toezicht op de voortgang en prestaties van het project, waarbij ik regelmatig feedback verzamel en evaluaties uitvoer om te zorgen voor continue verbetering en optimalisatie.

Stap 6. Afsluiting en overdracht

Ten slotte, zorg ik voor een soepele afsluiting van het project, waarbij ik ervoor zorg dat alle doelen zijn bereikt, documentatie is bijgewerkt en kennis wordt overgedragen aan relevante belanghebbenden binnen de organisatie.

Projecten

  • Implementatie Werkontwikkeltrajecten (WOT) voor jongeren – Werkgeverservicepunt Den Haag.
  • Ontwikkelen en uitvoeren training ‘Mijn inzetbaarheid’.
  • Samenvoeging Maatschappelijke Zaken en de Sociale Werkplaats – gemeente Goeree Overflakkee.
  • Leerproces Ondersteuningslijnen ‘Cliëntgerichte Aanpak’ – St.Zuidwester.
  • Plan van Aanpak voor het Leerwerkbedrijf Krimpenerwaard – gemeente Krimpenerwaard.
  • Ontwikkelen van een match-applicatie TeNDER – arbeidsmatch voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt waarbij match plaatsvindt op basis van SKILLS (Erasmus+ gefinancieerd).
  • Realisatie van het KleinHandelsGebouw – een flexlocatie voor zzp’ers en startende ondernemers op Goeree-Overflakkee.
  • Ontwikkelen van een leer- en ontwikkelcultuur voor isolatiebedrijf Takkenkamp.
  • Ontwikkelen van het Community Schools concept – Europees subsidietraject (Erasmus+).
  • Ontwerp maatschappelijk kader voor de uitvoer van Maatschappelijke projecten – Bright Group.
  • Ontwikkelen en uitvoeren van de training ‘Talent Journey voor jongvolwassenen’ – Bright Group (MDT-financiering)
  • Verder opzetten en ontwikkelen van Dutch Cities of Learning – Open Badges voor non-formeel leren – Bright Group.

“Met Miggy mogen samenwerken binnen project Leren Versterken en Ontwikkelen van WSP Den Haag. Miggy heeft in dit project een goede bijdrage kunnen leveren door het realiseren van Werkontwikkeltrajecten bij WSP, opzetten en begeleiden van pilots om de instroom van werkzoekende jongeren naar werkontwikkeltrajecten vanuit participatie te bevorderen. Miggy beschikt over de kwaliteiten om zowel oog te houden voor de grotere opgave en te zorgen voor een pragmatische vertaling van de opdracht voor de medewerkers op de werkvloer. Verder is Miggy een fijne sparringpartner, die in staat is om te luisteren, in oplossingen denkt, relativeert en dit alles met een gezonde dosis humor.”

R.V.

Projectmanager Werkontwikkeltrajecten